Veel zonnepanelen op Duitse daken

In Duitsland zijn in de eerste maanden van dit jaar 35 procent meer installaties geplaatst om zonne-energie op te wekken vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De groei kwam vooral doordat meer panelen werden geplaatst op gebouwen en in de open ruimte.

Sinds de Russische invasie in Oekraïne is de wetgeving in Duitsland aangepast om het opwekken van zonne-energie te stimuleren. De Duitse overheid heeft het doel gesteld om in 2030 80 procent van de elektriciteitsbehoefte uit hernieuwbare bronnen te halen en in 2045 klimaatneutraal te zijn.

Volgens de Duitse vereniging voor zonne-energie BSW nam de capaciteit om energie uit zon te halen in de eerste vier maanden van het jaar met meer dan 5 gigawatt toe. De organisatie verwacht voor heel dit jaar een groei met dubbele cijfers van zowel het aantal installaties als opslagcapaciteit.

Het aantal zonnepanelen op daken van gebouwen steeg in de gerapporteerde periode met 81 procent, in de open ruimte was dat met 74 procent. Op daken van woningen was de groei met 1 procent een stuk kleiner.

Volgens BSW komt dat doordat huizenbezitters vooropliepen met het plaatsen van zonnepanelen en maken bedrijven nu een inhaalslag.

De informatie is van: https://www.nu.nl/economie/6317254/duitse-daken-zijn-verzadigd-met-zonnepanelen.html

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag