Italiaans voetbalicoon Robert Baggio thuis overvallen

Roberto Baggio is donderdagavond in zijn eigen huis met geweld overvallen terwijl hij naar de EK-wedstrijd tussen Spanje en zijn vaderland Italië keek. Het 57-jarige voetbalicoon raakte daarbij gewond aan zijn hoofd.

Baggio, zijn vrouw en hun drie kinderen werden in het Noord-Italiaanse Altavilla Vicentina overvallen door vijf gemaskerde mannen, die juwelen, horloges, geld en andere waardevolle spullen buit maakten.

Toen Baggio zich verzette, werd hij door een van de indringers geslagen met een pistool. Dat veroorzaakte een hoofdwond. Vervolgens werd ‘De Goddelijke Paardenstaart’, een bijnaam die hij draagt vanwege zijn iconische staart, met zijn gezin opgesloten in een kamer.

Nadat de overvallers waren vertrokken, bevrijdde Baggio zichzelf en zijn gezin uit de kamer door de deur te forceren. Hij moest in het ziekenhuis behandeld worden aan zijn hoofdwond.

In de jaren negentig maakte Baggio vooral furore als aanvaller van Juventus en het Italiaanse elftal. Met Italië verloor hij in 1994 de WK-finale, mede door zijn misser in de penaltyserie.

Een jaar eerder won Baggio, die verder voor onder meer Fiorentina, AC Milan en Internazionale speelde, de Gouden Bal.

Baggio beleefde donderdag al geen fijne avond, want hij zag Italië op het EK een vrij kansloze wedstrijd spelen. Spanje won met 1-0, maar de score had hoger kunnen en moeten uitvallen.

De informatie is van; https://www.nu.nl/ek-voetbal/6317717/italiaans-voetbalicoon-roberto-baggio-thuis-overvallen-tijdens-spanje-italie.html#nujij

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag