Neergeschoten Slowaakse premier Fico nog op intensive care

De Slowaakse minister-president Robert Fico ligt nog steeds op de intensive care, meldt zijn regering vrijdag. Fico werd woensdag neergeschoten na een kabinetsbijeenkomst in Handlová en raakte zwaargewond.

Eerder deze week werd al bekend dat Fico de aanslag op zijn leven zou overleven, maar er wel slecht aan toe is. Na het weekend wordt gekeken of hij van het ziekenhuis in Banská Bystrica overgebracht kan worden naar de hoofdstad Bratislava, meldden Slowaakse media.

Fico werd vrijdag een tweede keer geopereerd. “Zijn toestand is nog altijd zeer ernstig”, zei vicepremier Robert Kalinák na een bezoek aan het ziekenhuis.

De ziekenhuisdirecteur zei dat de artsen nog een aantal dagen nodig hebben om uitspraken te kunnen doen over zijn herstel.

Fico werd woensdag neergeschoten op straat. Er werd direct een verdachte aangehouden. Volgens Slowaakse media gaat het om een 71-jarige voormalige beveiliger van een supermarkt.

De politie heeft zijn huis doorzocht. Daar was de verdachte bij aanwezig, gehuld in een kogelwerend vest en een helm. De woning wordt streng beveiligd door gewapende politiemensen.

De autoriteiten hebben de identiteit van de schutter nog niet bevestigd.

De informatie is van: https://www.nu.nl/buitenland/6313284/neergeschoten-slowaakse-premier-fico-nog-altijd-op-de-intensive-care.html

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag