Vanmiddag en vanavond zware buien in groot deel van Nederland

Vanmiddag en in de avond geldt in een groot deel van Nederland code geel. Het kan flink gaan regenen en onweren. We krijgen volgens Weeronline waarschijnlijk met “pittige buien” te maken.

Hoe laat de buien precies losbarsten, is niet te zeggen, laat Weeronline aan NU.nl weten. “Dat kan om 15.00 uur zijn, maar ook om 17.00 uur.” Het begint dan in het zuiden van het land te regenen. Halverwege de avond trekken de buien naar het noorden en noordwesten.

Het zwaartepunt ligt op het einde van de middag en de avond. Vooral dan kunnen er volgens Weeronline “pittige buien vallen”.

Plaatselijk kan het hard gaan regenen, onweren en hagelen. Ook kunnen er flinke windstoten voorkomen. De avondspits zal dan ook extra druk zijn.

Later op de avond worden die buien minder zwaar en in de nacht wordt het op sommige plekken droog. “Eerder werd ook morgenochtend nog zwaar weer verwacht, maar dat lijkt nu gunstiger uit te vallen”, zegt de woordvoerder van de weerdienst.

Het zal dan waarschijnlijk matig gaan regenen.

Hoe zwaar de buien vanavond precies worden, is lastig te zeggen. “Wateroverlast is best mogelijk”, zegt de woordvoerder.

“Maar wordt het zo erg als in het noorden van Friesland? Dat hoeft niet en is moeilijk te voorspellen.”

In delen van Friesland ontstond maandag flinke wateroverlast door de zware regenval. Meerdere straten stonden onder een laag water. Ook hagelde het zo hard, dat de hagelstenen op sommige plekken uit de toiletpotten omhoogkwamen.

De informatie is van: https://www.nu.nl/binnenland/6313706/code-geel-wegens-pittige-buien-in-de-middag-vannacht-is-het-wat-droger.html

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag