Veer van uitgestorven vogel levert recordbedrag op

Een veer van de uitgestorven vogelsoort huia is maandag geveild voor 46.521 Nieuw-Zeelandse dollar (ruim 26.100 euro). Daarmee is het volgens veilinghuis Webb’s de duurste veer die ooit is geveild.

Het veilinghuis verwachtte dat de veer tussen de 2.000 en 3.000 Nieuw-Zeelandse dollar zou opbrengen. Het vorige recordbedrag was 8.400 Nieuw-Zeelandse dollar.

Dat heeft een bieder in 2010 betaald voor een veer van een huia.

De huia was een zwarte zangvogel met een kenmerkend wit uiteinde van de staart. De soort stond bekend om zijn mooie zanggeluid.

De vogel is in 1907 voor het laatst gezien, maar wetenschappers vermoeden dat de soort nog tot in de jaren twintig van de vorige eeuw heeft geleefd.

De veren van de huia waren erg belangrijk voor de Maori’s, de oorspronkelijke bevolking van Nieuw-Zeeland. Stamleiders droegen ze in hun haar.

De veren waren ook een waardevol ruilmiddel. Volgens het veilinghuis is de veer in goede staat. Hij is verkocht aan verzamelaars die in Nieuw-Zeeland wonen.

De informatie is van: https://www.nu.nl/buitenland/6313667/zeldzame-veer-van-uitgestorven-nieuw-zeelandse-vogel-levert-recordbedrag-op.html

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag