Belg bewijst dat lichaam alcohol aanmaakt en gaat vrijuit voor rijden onder invloed

Een veertigjarige man uit België is vrijgesproken voor rijden onder invloed. Dat heeft de politierechtbank in Brugge bepaald. De man lijdt namelijk aan het zogenoemde auto-brouwerijsyndroom, waarbij zijn lichaam vanzelf suiker omzet in alcohol, zo meldt de VRT.

In 2019 werd de Belgische man voor het eerst betrapt door de politie en veroordeeld voor rijden onder invloed. Hij wist niet hoe dat kon, omdat hij naar eigen zeggen niet had gedronken.

In april en mei 2022 werd hij nog twee keer betrapt toen de blaastesten positief waren.

De man liet zichzelf onderzoeken door twee onafhankelijke artsen. Hij kon daardoor voor de politierechter bewijzen dat hij aan het auto-brouwerijsyndroom lijdt.

Dat is een medische aandoening waarbij het lichaam zelf hoeveelheden alcohol produceert.

Op basis daarvan heeft de politierechter in Brugge geoordeeld dat er sprake is van overmacht. De man is dus vrijgesproken.

Het Belgische Openbaar Ministerie vroeg de rechter om de veertigjarige man wél rijongeschikt te verklaren, maar daar was de rechter het niet mee eens. De man krijgt wel een waarschuwing.

Als hij nog een keer onder invloed wordt betrapt, krijgt hij wel een straf.

De man moet dus maatregelen nemen zoals een speciaal dieet met veel eiwitten en weinig koolhydraten of een vrijwillig alcoholslot. Met zo’n slot kan de auto alleen gestart worden als de bestuurder een alcoholpromillage van niet meer dan 0,2 in zijn bloed mag hebben.

De informatie is van: https://www.nu.nl/opmerkelijk/6310049/belg-bewijst-dat-lichaam-alcohol-aanmaakt-en-gaat-vrijuit-voor-rijden-onder-invloed.html

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag