Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om tuin te vergroenen

Steeds meer Nederlanders zien de nut en noodzaak in van het vergroenen van hun tuin, blijkt uit jaarcijfers van Tuinbranche Nederland. Er worden steeds meer planten en bloemen verkocht. Als reden noemt men dat meer groen bijdraagt aan een betere gezondheid.

Volgens directeur Frank van der Heide van Tuinbranche Nederland wordt groen in huis of kantoor steeds hipper en wordt het ook steeds vaker functioneel ingezet. Ook wordt het klimaat genoemd als reden voor het vergroenen van tuinen.

Nederlanders gaven in 2023 in totaal 2,15 miljard euro uit aan bijvoorbeeld planten, decoratie, potten en bloembollen, een stijging van bijna 4 procent ten opzichte van 2022. De omzet van binnenplanten en bloemen bij tuincentra steeg afgelopen jaar zelfs met 11 procent.

De omzet daalde ongeveer 10 procent bij producten die een relatief grote investering vragen, zoals tuinkachels en -kassen, vuurkorven en sierbestrating. Volgens directeur Van der Heide is dat mogelijk een gevolg van de coronapandemie.

Tijdens de coronajaren gaven mensen juist meer uit aan hun tuin en deden ze grotere aankopen voor meerdere jaren, redeneert hij.

Ook dit jaar is volgens Tuinbranche Nederland goed begonnen voor tuincentra, vooral dankzij de warme maand maart. “Door de zachtere temperaturen, met name in de weekenden, gingen mensen dit jaar weer veel vroeger in de tuin aan de slag”, verklaart de brancheorganisatie de hogere verkopen tot nu toe.

De informatie is van; https://www.nu.nl/binnenland/6310028/steeds-meer-nederlanders-kiezen-er-bewust-voor-de-tuin-te-vergroenen.html

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag