Stoomtreinen Efteling worden elektrisch

De stoomtreinen in de Efteling worden binnenkort elektrisch aangedreven. Het attractiepark in Kaatsheuvel wil in 2030 klimaatneutraal zijn en twee jaar later zelfs klimaatpositief.

Daarom is het volgens de Efteling noodzakelijk om de treinen duurzamer te maken.

De vier stoomlocomotieven in het park worden stapsgewijs geëlektrificeerd. De voertuigen rijden nu nog op steenkool. De eerste elektrische trein zal komende winter worden geïntroduceerd.

De treinen blijven er hetzelfde uitzien. “Om de nostalgische ervaring van een ritje in de stoomtrein zoveel mogelijk te benaderen zullen showeffecten worden toegevoegd”, meldt het attractiepark.

De treinen worden geleverd door de Britse fabrikant Alan Keef Ltd. “Het is echt een bijzondere opdracht, waarbij we onze ruime ervaring in het elektrificeren van treinen goed kunnen inzetten”, vertelt Patrick Keef, Managing Director binnen het familiebedrijf.

“Uiteraard doen we dit met oog voor het unieke karakter van de stoomtreinen. We zorgen ervoor dat alle onderdelen hun historische waarde behouden.”

Alan Keef Ltd heeft al eerder met de Efteling samengewerkt. In 1991 bouwde de leverancier de vierde stoomlocomotief voor het attractiepark.

De Efteling Stoomtrein Maatschappij is in 1969 opgericht. Deze maatschappij heeft de verantwoordelijkheid over alle stoomlocomotieven, stations, perrons en trajecten in de Efteling.
De eerste stoomlocomotief werd 55 jaar geleden in het park geïntroduceerd. Het complete stoomtreintraject telt maar liefst 3,5 kilometer.

De informatie is van: https://www.nu.nl/cultuur-overig/6310022/stoomtreinen-in-efteling-gaan-met-de-tijd-mee-en-worden-elektrisch.html

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag