Man die met nepgranaten Iraans consulaat Parijs binnendrong hoeft de cel niet in

De man die zichzelf vrijdag dreigde op te blazen op het Iraanse consulaat in Parijs, heeft een voorwaardelijke celstraf van tien maanden gekregen. Hij drong het pand binnen met nepgranaten en veroorzaakte paniek.

Mocht de 61-jarige man nog eens in de fout gaan, dan moet hij wél de cel in om zijn straf uit te zitten. De rechter oordeelde bovendien dat de Fransman van Iraanse komaf niet meer in de buurt van het consulaat mag komen.

Een bron binnen de politie zou volgens persbureau Reuters hebben gezien hoe een man vrijdagochtend het consulaat betrad met “wat leek op een granaat en explosievengordel”. Er werden speciale eenheden opgeroepen uit angst voor een terroristische aanslag.

Bij zijn aanhouding bleek dat de man geen explosieven bij zich droeg. Hij zei dat hij niemand wilde bedreigen, maar wraak wilde nemen op het Iraanse regime dat zijn familie in Iran zou vervolgen.

Het was niet de eerste keer dat de man het consulaat belaagde. Hij werd in september vorig jaar al veroordeeld voor brandstichting voor het pand.

De informatie is van: https://www.nu.nl/buitenland/6310162/man-die-met-nepgranaten-iraans-consulaat-parijs-binnendrong-hoeft-cel-niet-in.html

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag