Opnieuw arrestatie in open zaak doodgeschoten Tonny ter Horst

Een 53-jarige man uit het Gelderse Didam is dinsdagochtend opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van Tonny ter Horst. Het slachtoffer werd in 2000 doodgeschoten.

De verdachte zit in beperkingen. Dit betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Eerder deze maand hield de politie in deze cold case al een vijftigjarige man uit Doetinchem aan. Hij wordt ervan verdacht Ter Horst te hebben doodgeschoten. Ook deze man zit nog vast.

Ter Horst werd op 9 oktober 2000 op 34-jarige leeftijd doodgeschoten door twee vluchtende overvallers in het Gelderse dorp Terborg. Hij overleed in de armen van zijn zus, die het geluid van de schoten had gehoord vanuit haar huis.

De politie heropende de zaak in maart, nadat er nieuwe informatie was binnengekomen. In diezelfde maand zond AVROTROS Opsporing Verzocht live uit vanuit Terborg om de zaak onder de aandacht te brengen.

De politie vroeg in de uitzending om tips.

Daarna kwamen meer dan twintig tips binnen, waaronder de naam van een mogelijke betrokkene. De politie zegt niet of een van deze tips tot de aanhouding van de verdachten heeft geleid.

De informatie is van: https://www.nu.nl/binnenland/6310134/opnieuw-aanhouding-in-cold-case-doodgeschoten-tonny-ter-horst.html

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag