Van Brienenoordbrug is er slecht aan toe

Burgemeesters Ahmed Aboutaleb en Jan van Zanen waarschuwen namens de Metropoolregio Rotterdam Den Haag voor gigantische files als de Van Brienenoordbrug niet snel gerenoveerd wordt. Dat schrijven zij in een brandbrief aan de informateurs.

Dagelijks rijden bijna een kwart miljoen voertuigen over de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. Het is daarmee de drukste brug van Nederland. De brug zou eigenlijk al eerder een opknapbeurt krijgen, maar dat werd eind januari uitgesteld.

“Het uitstel staat symbool voor het achterstallig onderhoud”, schrijven de burgemeesters in de brandbrief aan informateurs Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol.

Volgens Van Zanen en Aboutaleb bestaat de kans dat komend jaar al lagere snelheden nodig zijn en rijstroken op de brug afgesloten moeten worden om instortingsgevaar te voorkomen.

“Verkeer gaat zijn weg zoeken via andere routes in de regio, wat zal zorgen voor enorme files van Leiden tot aan Breda, meer sluipverkeer en verkeersonveiligheid. Door het achterstallig onderhoud zijn alternatieve wegen en ov-routes niet in staat om al deze verkeersstromen op te vangen. Nederland loopt vast.”

Rotterdam en Den Haag maken zich zorgen dat 2,5 miljoen inwoners in hun regio de komende jaren niet goed naar hun werk kunnen. Ook moet het containervervoer uit de Rotterdamse haven door deze regio reizen richting het Europese achterland.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag vraagt nu minstens 100 miljoen euro per jaar om de problemen op lokale wegen en het spoor op te kunnen lossen. “Met dit budget kunnen we vaker en sneller het ov laten rijden, langere metro’s inzetten en viaducten en bruggen in stand houden.”

De informatie is van: https://www.nu.nl/binnenland/6310125/rotterdam-en-den-haag-slaan-alarm-om-slechte-staat-van-brienenoordbrug.html

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag