A7 bij Purmerend maandag tijdelijk dicht voor vrachtwagens en bussen

Vrachtwagens en bussen mogen vanaf maandag niet over de A7 bij Purmerend rijden vanwege de werkzaamheden die daar worden uitgevoerd. Voor vrachtwagens gold al een gewichtslimiet van 25 ton, maar die werd de afgelopen weken honderden keren per dag genegeerd.

Demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) maakte het tijdelijke verbod vrijdag bekend. Het verbod is nodig om vertraging van de werkzaamheden te voorkomen.

Harbers laat weten dat hij geen keus heeft. “Op deze manier kunnen de aannemers hun werk niet doen”, zegt de minister. “Ik baal daar ontzettend van. Nu moeten de goeden lijden onder de kwaden.”

De werkzaamheden aan de brug zijn noodzakelijk omdat de brug moet worden versterkt. Onder de huidige omstandigheden kunnen de werkzaamheden niet veilig worden uitgevoerd.

Rijkswaterstaat stelde de start van de boorwerkzaamheden eerder uit omdat er te zwaar verkeer over de brug reed. Omdat er in de brug wordt geboord, is het volgens Rijkswaterstaat noodzakelijk dat daar niet langer te zware voertuigen overheen rijden.

Rijkswaterstaat denkt dat 1 september de einddatum van de werkzaamheden is, zegt een woordvoerder. De vertraagde boorwerkzaamheden kunnen maandag worden voortgezet.

Het vrachtverkeer op de A7 tussen Hoorn en Amsterdam wordt omgeleid via de N244, N246 en A8.

De informatie is van: https://www.nu.nl/binnenland/6310646/a7-bij-purmerend-vanaf-maandag-tijdelijk-dicht-voor-vrachtverkeer-en-bussen.html

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag