KLM-stewardessen mogen hakken onder uniform inruilen voor sneakers

KLM-personeel mag vanaf 6 mei ook sneakers dragen onder het uniform. Dat stewardessen en piloten voor comfortabelere schoenen kunnen kiezen, past volgens de luchtvaartmaatschappij bij de huidige tijd.

Ze kunnen schoenen van KLM krijgen of eigen sneakers dragen.

KLM heeft in het afgelopen jaar een proef met sneakers gehouden omdat er werd gevraagd naar comfortabelere werkschoenen. “We merkten dat de mogelijkheid om die te kunnen dragen bijdraagt aan het medewerkerswelzijn”, zegt een woordvoerder.

Bij andere luchtvaartmaatschappijen worden ook steeds vaker sneakers gedragen, zegt KLM. “En het past bij deze tijd.”

Senior purser Willeke van den Boomgaard testte de KLM-sneaker in het afgelopen jaar. “Na jaren de klassieke look van pumps, draag ik nu met veel plezier de sneaker.”

KLM-sneaker niet voor onder rok

KLM liet twee type sneakers ontwerpen: een blauwe met witte zolen, en een zwarte variant voor piloten. Maar personeel mag dus ook eigen sneakers dragen, als die aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Sneakers onder een rok blijven overigens nog wel uit den boze. Als personeel een uniform met rok draagt, dan moeten daar toch pumps onder.

De informatie is van: https://www.nu.nl/economie/6310576/klm-stewardessen-kunnen-pumps-onder-uniform-inruilen-voor-sneakers.html

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag