Schip dat Amerikaanse brug ramde waarschuwde voor aanvaring

Het containerschip dat een brug bij de Amerikaanse stad Baltimore heeft geramd, was stuurloos geraakt. De bemanning heeft de autoriteiten gewaarschuwd dat een aanvaring niet te voorkomen leek, omdat er geen controle meer over het vaartuig was.

Het schip ramde een pijler aan de zuidelijke kant van de Francis Scott Key Bridge en die stortte vrijwel volledig in. Diverse voertuigen belandden in het water en er is een grote zoekactie gaande.

Twee mensen zijn uit het water gered.

Volgens Amerikaanse media had het containerschip in 2016 al eens een aanvaring met een kade in Antwerpen. ABC News heeft de documenten in handen waaruit zou blijken dat het schip, de Dali, voor de botsing van dinsdag stuurloos raakte.

De drukke haven van Baltimore ligt ongeveer 5 kilometer achter de verwoeste brug en is niet bereikbaar voor schepen. De brug ging over de rivier de Patapsco, die de haven van Baltimore verbindt met de Chesapeake Bay en de Atlantische Oceaan.

De Dali had de haven van Baltimore verlaten en was op weg naar de oceaan voor een reis van 27 dagen naar Sri Lanka. Naar schatting zijn er dertig schepen op weg naar Baltimore, maar kunnen nu niet verder.

De haven van Baltimore is een van de oudste en grootste van de Verenigde Staten. Ze is te zien in films als Eraser (1996) en The Sum of All Fears (2002).

Ook in een seizoen van The Wire speelt de haven een belangrijke rol.

De informatie is van: https://www.nu.nl/buitenland/6306677/schip-dat-kilometerslange-amerikaanse-brug-ramde-waarschuwde-voor-aanvaring.html

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag