Weer ontsnapte wasbeer van Friese dierentuin gevonden

Opnieuw is er een ontsnapte wasbeer van AquaZoo teruggevonden. Het dier zat afgelopen weekend in een vangkist net buiten het park, laat een woordvoerder van de Leeuwardense dierentuin aan NU.nl weten. Zes soortgenoten zijn nog altijd zoek.

Op maandag 25 maart waren twaalf wasberen naar de dierentuin gebracht. Vervolgens ontsnapten elf dieren. Medewerkers van het dierenpark kwamen daar een dag later achter.

Na twee weken zijn vijf wasberen weer terug in het dierenpark. Vier waren al in de eerste week teruggevonden. Afgelopen weekend kwam daar dus de vijfde bij.

Dat dier zat vast in een vangkist net buiten het park.

AquaZoo heeft direct na de ontsnapping vangkooien in het park geplaatst om de wasberen te vangen. De provincie Friesland heeft in de directe omgeving van de dierentuin hetzelfde gedaan. In deze speciale kooien ligt iets lekkers om de dieren te lokken.

De provincie verwacht dat de wasberen zich niet snel zullen laten vangen, vertelde een woordvoerder eerder aan NU.nl. “Wasberen zijn slimme en intelligente dieren die goed leren van eerder opgedane kennis en ervaring”, legde hij uit.

De ontsnapte wasberen komen uit het wild en zijn al eens eerder in kooien gevangen. Dat maakt het een stuk moeilijker om ze opnieuw te vangen.

Wasberen zitten nog steeds in een apart verblijf

De zes wasberen die in het park zitten, verblijven in een zogenoemd separaat. Dat is een aparte ruimte die aan het vaste verblijf vastzit. “Die ruimte wordt gebruikt voor dieren die bijvoorbeeld net aankomen, zodat ze in rust kunnen wennen. Maar het wordt ook gebruikt als een dier ziek is”, vertelde Linda Engels eerder, woordvoerder van AquaZoo.

Het is de bedoeling dat de wasberen uiteindelijk worden overgeplaatst naar het grotere verblijf. Daar wacht de dierentuin nog even mee, zodat de wasberen in alle rust kunnen wennen en bijkomen.

Het grotere verblijf is in ieder geval extra gecontroleerd om een nieuwe ontsnappingspoging voor te zijn. In het huidige verblijf is een extra laag gaas toegevoegd, om te voorkomen dat de wasberen nog een keer ontsnappen.

De informatie is van; https://www.nu.nl/dieren/6308357/opnieuw-ontsnapte-wasbeer-van-friese-dierentuin-gevonden-zes-nog-zoek.html

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag